We beginnen maar met niets
De stilte zal zijn werk wel doen
En laten dan wat woorden vallen
Die nietszeggend alles zijn
Over vandaag gaan we niets zeggen
Bespreken levens zoals toen
Wij elkaar nog niet zo samen spraken
Of ook maar hadden gezien
Je vraagt me waar ik ben gebleven
Waarom mijn woorden woorden zijn
Ik zie je ogen vragend neerslaan
Wachtend op mijn zekerheid
Hardop in gedachten lopen
Met onze voeten op de grond
Zonder handen, zonder kijken
Terwijl het hier steeds dieper wordt
Zonder in te tomen gaan
Spreken in alle eerlijkheid
Hier zou de diepte kunnen scheiden
Hier zouden draken kunnen zijn
Diepgang lijkt me overbodig
Zolang woorden woorden zijn
Je stopt en slaat je ogen open
Ziet me nog aan je zijde staan
In ons gezicht de wetenschap
Dieper dan dit is niet te gaan
© G.J. Sterenborg (08-09-2004)