Het verdriet van...
Liefde is het hoogste goed, liefde is nooit slecht,
Wanneer je het 'houden van' oprecht met heel je wezen doet.
En van het verdriet, de ander aangedaan,
Voel je de pijn diep in je schrijnen.
Liefde eist zijn tol,
Groeit in een tuin met exotische bloemen
Waarvan de helft gedoemd is weg te kwijnen.
Je kunt een bloem die bloeit het bloeien niet ontzeggen,
De bloem der liefde woekert, is niet in te perken
Of aan banden te leggen.