Te makkelijk blijven we
Bij ons eigen ikje
In de veilige haven
We blijven bezig met onszelf
En laten de rest van de wereld
Zichzelf redden
Hulp die ons geboden wordt
Wijzen we af met de woorden
Ik heb niemand nodig
Terwijl juist die helpende hand
Of dat luisterende oor
In moeilijke tijden
Uitkomst kan bieden
Bezig zijn met anderen
Voor anderen
Jezelf op de achtergrond zetten
Je ertoe zetten te voelen wat zij voelen
Meegemaakt hebben
Of doorheen gaan zelfs
Proberen te begrijpen
Wat er gezegd wordt
Tussen de regels door lezen
Zo simpel gezegd en geschreven
Maar zo moeilijk in de praktijk te brengen
~~~