Zomerzon
De bomen zeggen het tegen elkaar
En kleuren zich naar het najaar
Maar voordat de herfst mag
Schijnt de zomerzon nog één dag
Zomerzon neemt afscheid
Ik kijk terug op haar tijd
Terwijl de wind al om m’n hoofd raast
En de zomersporen wegblaast
De dieren maken zich langzaam klaar
Voor de kou van het naderende najaar
Maar voor ze moet verdwijnen
Mag de zomerzon nog één dag schijnen
Zomerzon gaat weg voor een maand of tien
Om te verwerken wat zij heeft gezien
Wolken boven mij en onder haar
Maar ze komt weer terug, volgend jaar