Ik zit in de tuin, ik ben heel alleen,
toch is er allerlei leven, om mij heen.
De vogels, zijn hun kroost aan het voeren,
twee duiven zitten in een boom te koeren.
De vissen in de vijver, happen naar lucht,
want de poes van de buren is zojuist gevlucht.
De bloemen ze staan op het punt van ontwaken,
een spin is bezig een web aan het maken.
Een libel scheert over het wateroppervlak
er zit een merel, luid te zingen op het dak.
Ik sluit mijn ogen, luister, en hou me heel stil,
hen storen is wel het laatste wat ik wil.
Ik voel me een met de natuur,
zo kalm, zo vredig, en zo puur.
Ik geniet, en ben hier echt niet alleen
er is zoveel moois, hier om me heen.