zonnestraalen vallen de kamer binnen
in de stoel voor het raam zit de oude man
hij staart voor zich uit, zijn gezicht veraden de tekenen der tijd
genietend van een pijp,hij 86 jaar levenervaring voor hem een feit
eens was het jong,genoot van alle facetten van het leven
nu is het tabak,beerenburg,hij heeft veel moeten geven
een blik op de foto's van zijn kleinkinderen geeft hem goed
zij hebben nog een leven voor zich,dat geeft hem wat moed
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
zonnstraal vallen de kamer binnen
op het bed ligt een jongeman
het werdt gisterenavond laat in de kroeg
drank,drugs meiden,daaraan genoeg
genieten van een sigeret,hij nu nog 18 jaar
nog zoveel te ontdekken,hij ziet geen gevaar
als hij beneden komt ziet een foto van zijn opa op de kast staan
hij zal vandaag nog even bij hem langs gaan