Foontje
(Omaversje)
Oma, ik kom er zo aan
de wiekentas staat op mijn bed,
ik heb er alles in gedaan
om bij je te logeren.
Mijn popje met de krulletjes,
de zak met alle spulletjes
om me mooi te maken.
Je weet wel, nagellippenstift;
en ook de aap en prulletjes
die altijd bij me slapen.
En als je me dan hebt gedoest
en mijn tandjes zijn gepoetst
mag ik dan in jouw grote bed
gaan slapen in de kuil
waar Opa vroeger sliep?
Koos 25-9-04