De prijs
Nu betaal ik de prijs,
de prijs voor eigenwijsheid.
De prijs voor niet willen luisteren
en stiekem jouw naam te fluisteren.
Nu betaal ik de prijs
en die prijs is veel te hoog
Te hoog voor de slechte kwaliteit
en ik ben mijn vertrouwen kwijt.
De verhouding prijs/kwaliteit,
die moet eigenlijk altijd kloppen.
En als dat niet zo is
kan een mens maar beter stoppen.
Mijn kwaliteit was wel goed,
terwijl ik de prijs betalen moet
De prijs van het alleen zijn
met mijn hartenpijn.
Nu betaal ik de prijs
voor al mijn ja en amen
Nu betaal ik de prijs
voor ons tweetjes samen.
Nu betaal ik de prijs
voor dat ik jou vreselijk mis
Maar ik ben nog jong
en het zal wel slijten
Voordat ik mij weer eens vergis.
De zon schijnt op mijn armen
maar niet in mijn hart
Dat is niet meer te verwarmen
dat is compleet verhard.
En al die vrienden
die steeds maar weer vragen.
Hoe gaat het nu?
Is het een beetje te dragen?
Natuurlijk ben ik niet blij
omdat ik mij heb vergist.
Vergist is niet het goede woord
mijn gevoelens zijn vermoord,
door dat ene klote woord
Scheiden doet lijden
Ja voor één
maar niet voor beiden.
Ja jij verdween
toen de Noorderzon scheen.
En als hij opkomt in het westen
zit ik alleen met de resten.
Het water staat mij tot de lippen
er kan echt geen druppel meer bij
Ik ben bang om te verzuipen,
mijn hoop en toekomst dat was jij!