Iedereen zegt wel eens:
was me dat even schrikken!
Meestal komt dat door anderen,
al ligt het soms ook aan jezelf.
Zoals die mevrouw die overstak,
net voor jouw auto.
Of die jongen met zijn motor
die vlak voor jouw auto afsloeg.
Maar ook die keer,
dat je overstak zonder kijken,
helemaal aan iets anders denkend,
maar dat kon die motorrijder niet waarderen.
Of die keer dat je in de auto
de snelheid van een andere auto
helemaal verkeerd inschatte;
gelukkig kon hij nog net stoppen.
Mensen maken fouten,jammer genoeg.
Dus kan je dat even schrikken
waarschijnlijk nog vaak herhalen.
Daar moet je leren mee leven.
En zolang je het nog kan navertellen,
is er eigenlijk niets ergs gebeurd,
al klopte jouw hart dan even sneller
of deed je dat van een ander bijna stilstaan.
Je kan alleen maar hopen
dat het niet veel gebeurt,
en dat jij of die ander
er heelhuids vanaf komen.
Pas toch op! Het blad is vol.
Oef!Was me dat even schrikken...