Bijzonder.
Ik kan niet slapen,
Want ik zit te denken aan de dingen van vroeger.
Herinneringen,
Mooi, verdrietig, vrolijk.
Ik denk terug aan het leven,
wat ik al achter de rug heb.
Veel leed, maar ook liefde.
Liefde van zoveel lieve mensen.
Maar twee mensen zijn toch wel
het bijzonderst.
De een zie ik iedere dag,
met de ander is alles een beetje vaag.
Het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt is,
de liefde die ik nu krijg van mijn vriend,
en de liefde die ik nu geef aan mijn vriend.
Het is bijzonder ons twee.
Mijn verleden met de ander is ook bijzonder,
we kennen elkaar door en door,
misschien is dat wel ons probleem,
de reden waarom het contact niet kan.
Het doet ons beiden pijn om elkaar te zien,
met een andere liefde.
Het leven is van geven en nemen,
Ikzelf probeer overal het positieve van in te zien.
Dingen zijn er omdat ze er zo moeten zijn,
daar moet je mee leren leven.
Als er iets naars of iets leuk gebeurd,
dan heb ik altijd als gedachte;
Het had zo moeten zijn!
~Just Me~
19 oktober 2004.