Het ongemak
Dik dertig jaar was ik tevree
met ‘t simpel haakje van de plee.
Ondanks dat ’t ding het altijd dee
kocht ik onlangs een slot.
Als ik er nu naar binnen ga
en in de pot te plassen sta
dan word ik panisch, ga maar na:
“Straks is het slot kapot.”
Dus door dat slot word ik nerveus,
mijn handen trillen genereus
met als gevolg, ’t is waar en heus,
veel druppels rond de pot.
Daarom neem ik een wijs besluit:
Eerdaags sloop ik het slot eruit,
monteer een haakje met een oog.
De pleevloer blijft dan netjes droog.
Koos 28-10-04