Ziek zijn,da's niet fijn.
Soms heb je overal pijn.
Of je hoest dag en nacht.
Ach ja,het is me toch wat!
De ene ligt in bed,
de andere in een zetel.
Maar geen enkele voelt zich wel.
Kan ook niet,met al dit leed.
En dan,die koorts.
Je gloeit en voelt je ziek.
Of je neus loopt als een kraan...
Zo kan het toch niet verder gaan.
Pillen,poeders,siroop,
't ligt allemaal op een hoop.
En 't helpt niet meteen goed,
dus komt de dokter met veel spoed.
Maar op een dag,
al duurt het lang,
ben je toch beter
en is alle ellende meteen vergeten.
Geen pillen meer of slechte drankjes,
maar jezelf verwennen,
met een hapje of een drankje,
en lekker buiten in de zon(of regen).