Wees trouw aan elkaar
Kijk altijd recht vooruit
Maak het voor je omgeving niet te zwaar
Zorg dat je met liefde je hart omsluit
Je mag treuren om je verdriet en pijn
Maar zorg dat je niet verbitterd raakt
Zoek steun in de dagen dat het moeilijk zal zijn
Handel nooit uit hebzucht, egoisme of haat
Wees een vriend, ook voor onbekenden
Laat je zorgen nooit de overhand krijgen of de macht
Zorg dat je doelen zich laat verlengen
En dat de dag, nooit zo somber wordt dan de nacht
Wees dankbaar voor je bestaan
Verlang niet het uiterste, noch van je omgeving, noch van je eigenwaarde
Sta nooit toe dat je verandert in een onnatuurlijk mensen taal
Uit je ware ik... steeds opnieuw in aangezicht van deze aarde
~~~
Geschreven voor mijn twee nichtjes die 23 juni 2001 ter wereld kwamen :)