Het is een gegeven leef met de dag
En een rijkdom als je iedere dag de
Ochtend weer aanschouwen mag
De opkomende zon die ons dagelijks
Beroerd en ons bij tijd en wijle met warmte
Voert
Op zulke momenten is het leven zo fijn
Dat je jezelf niet kan voorstellen dat het ook
Anders kan zijn
Dat je in een keer niet meer leeft voor wat ooit
Was
Maar dat het leven kwetsbaar is als flinterdun glas
En dat je moet leven voor het moment
Die zijn weerga niet kent
Dat je jezelf gekoesterd mag voelen in tijden dat je
Verwarmt wil worden zoals door zonnestralen
En je uit vriendschap een kracht mag ervaren
Waardoor je word gesterkt in de weg die je nu begaat
En je continu mag voelen dat je er niet alleen voor staat