Zien zonder ogen
Lekker lui op m’n balkon
de zon likt aan mijn huid
m’n ogen zijn gesloten
en m’n oren gaan op reis
beneden lopen mensen
in gedachten geef ik ze vorm
hun gedempte stemmen
vermengen zich met de radio
van de buren die iets braden
wat ik vast niet lust
Een knetterende brommer
mengt zich door het geheel
en een vogel geeft commentaar
ratelende wielen
van een winkelwagentje
kletteren nu het hoogste lied
een glimlach krult m’n lippen
als ik plots bedenk
dat een blinde veel meer ziet
dan onze ogen ooit zullen doen…
David S, 25 juni 2001