liefdesverdriet:geschreven door mijn zoon.
Gevonden wat ik eigenlijk niet zocht
iets nieuws waar ik graag voor vocht
Hoe kon ik zo naief zijn
ik doe alleen mijzelf pijn
Mooie woorden las ik op mijn beeld
mijn verstand in tweeen gedeeld
Op zoek naar werk in twee oorden
en liefde die ik niet kon bewoorden
Naief als ik ben hakte ik de knoop door
ik stapte in de trein en ging er gewoon voor
daar aangekomen stapte ik weer op de fiets
achteraf was de reis voor niets
Na een paar uur wijken doorkruizen
op zoek naar een specifiek soort huizen
Pakte ik mijn mobieltje in zuid
en daar hoorde ik het volgende geluid
(reconstructie telefoongesprek)
Hallo (bejaarde vrouwenstem, met accent)
Hallo, gefeliciteerd met de kleine is zij daar ook (Mannenstem)
Ja
Mag ik haar even?
Met wie spreek ik.
Nico.
Ze is er niet, maar met wie spreek ik nou?
Nico n...i...c...o
Ken ik niet
tuuut tuuuut tuuut
Ach het was te verwachten
waar was ik met mijn gedachten?
Hoe kon ik zo naief zijn
ik doe weer mijzelf pijn