O,o,wat is het warm vandaag.
Zo warm is het lang niet geweest.
Het regende zelfs wekenlang.
Maar nu is 't heel erg heet.
Soms verlang je zo naar zon,
en als die er dan is,
dan klaag je over te veel zon.
Zo is het nooit eens goed.
Wat een hitte toch!
Je puft,je zweet.
't Is anders wel prettig toch;
alleen is 't nu te heet.
Iedereen zoekt de koelte op.
Voor velen is dat water:
een zwembad,een fontein,
als 't maar verfrissing brengt.
Blijft het nu lang zo heet?
Even naar de weerman zien.
Oei!Een onweer komt er aan.
Dan is 't met al die hitte
nu wel gauw gedaan.
Jammer.