Toen ik een keertje buiten zat
na een hele mooie dag,
's avonds nog lekker nagenietend,
weet je wat ik toen zag?
Wel 20 kleine muggen
die zo akelig kunnen steken,
ze hadden zeker niet gemerkt
dat ze door mij werden bekeken.
Ze hadden het nog veel te druk
ze waren aan het dansen,
wellicht zijn ze vanavond wel
voor het eerst aan het sjansen.
Ze hebben veel plezier
in het licht van de maan,
maar waarom vrijen ze
onder een straatlantaarn.
Misschien heb ik het wel helemaal mis
maar zou het soms zijn dat een mug
bang in het donker is?