s"morgens in alle vroegte trek ik erop uit
Omringt door de dauw over het gras en
Een vogel die zingend de dag inluid
Zittend in de boom klinkt zijn vrolijke lied
Met zijn borst fier vooruit opdat een
ieder hem hoort en ziet
ik lach hem stralend tegemoet zijn vrolijke
Gekwetter doet me goed
Ik fiets verder en zie verderop een
Schaap met haar lammetje in het weiland
Staan
Dartel springt het even bij de moeder
Vandaan
En zie het vertederende beestje op ,
Ontdekkingsreis gaan.
Zoveel verschilt een lammetje niet van een
Opgroeiend kind
Die ook door verkennen eigen wegen vind
Met een mama en papa die over hem of haar
Doen waken
Mocht het even de weg kwijt raken
Ik zie het lammetje zich omdraaien en even
Naar zijn mama blaten
En zijn moeder houd hem steevast in de gaten
Ik wou even dat ik dat lammetje was
En me even veilig kon werpen naast mijn
Moeder in het gras