een zwart probleem
en blanke krachten
lijdzaam toezien
hoe mensen lachten
om de man die viel,
de man die verdween,
en de mensen maar zoeken
waar was hij heen ?.
we vonden hem terug
in andere mensen.
licht scheen
op dezelfde wensen
en nu zitten we in de bus
en het gaat maar door
weer witte lakens
stinkend, vies en goor
als beesten in mensen.
een weerwolf in kleren.
nooit geweten dat
blanke mensen nooit leren