Scheer je weg
Laat al je veren los, je vleugels zijn er nog
En weer, want hier is –nog een keer- De zomer, is het toch?
Leg geen eieren in de wind, eet druiven zonder pit
Alleen omdat er juist dan net iets meer vlees aan zit.
En ook omdat ik weet dat de winter weldra keert
Huil ik reeds, en huil ik steeds, terwijl zij vogels scheert.