spook
spoken bestaan niet!zei ik altijd
van deze woorden heb ik nu wel spijt
want weet je wat er gisteren is gebeurd?
vreemd geluid ,donker , kou ,wind
mijn hond was verscheurd
overal lagen er stukken
en duidelijk van mijn hond
nee ,ze waren niet van koen krukke
die liggen hier ook wel ergens op de grond
ik zakte door mijn knieƫn
hij keek me zielig aan
ik zei dat ik hem graag had
maar hij had mij niet verstaan
nu weet ik zeker dat spoken bestaan
en als dat niet zo is
dan heeft mijn moeder het gedaan
want zij kon mijn hond niet goed hebben
omdat hij overal in beet
maar ik hield van hem en dat wist ze wel
maar dat interesseerde haar geen reet
mijn hond zaliger was mijn beste vriend
en op zo'n manier sterven had hij niet verdiend