‘Goedemorgen!’
werd er plotsklaps uitgeroepen
Ik draaide me om
En zag de bewuste heer
Vriendelijk glimlachend
Naar mij kijken
Opeens voelde het bootje
Dat op de oceaan
Van mijn gedachten voer
Wat steviger aan
Toen begon het te waaien
En het bootje werd wankeler
In ging liggen op de bodem
Van het bootje
En hield me stevig vast
Maar de wind ging niet liggen
Het ging er wilder en wilder aan toen
In mijn hoofd
Een golf van gedachten
Sloeg in het bootje
Waarin ik me angstig vasthield
Wachtend op wat komen ging…