Ik stel me wel eens voor dat ieder mens bij zijn geboorte een grote kerstboom vol prachtige gekleurde glazen ballen heeft meegekregen. Dat iedere gekleurde bal een mens personifieert die je leert kennen en waarvan je mag gaan houden. Af en toe valt een glazen bal uit de boom. Zodat wanneer je ouder wordt er steeds minder ballen in de boom zullen hangen en je zelfs bang wordt voor het geluid van brekend glas.
FRAGILE
Als een glazen bal valt, spatten duizend splinters,
Duizend splinters spatten als tranen uiteen.
Verdriet, wordt stil gedragen.
Want in misère ben je slechts een flinter glas alleen.
En klinkt in de verte het geluid van glazen ballen
Die nog wiegend wachten tot het lot hen vallen laat;
Dan houdt degene die reeds het geluid van brekend glas kent
De adem in, het moment afwachtend tot
De glazen bal als een bom te pletter slaat.