Jij
Wie blijft zoeken die zal vinden,
naar datgeen wat zo verborgen lijkt.
Dolend door soms niets gedreven
waardoor de reis richting doel afwijkt.
De moeite en de krachtinspanning,
word tevergeefs aan de kant geschoven
waardoor degeen die al zo lang zoekt
in zijn eigen falen gaat geloven.
Door een spiraal van negatieve emoties
komt men soms dieper dan verwacht,
en is hetgeen waarnaar men op zoek is,
verder dan gedacht.
Maar zoek eens in jezelf,
en bekijk eens objectief,
of jijzelf niet degeen bent die is verdwenen,
vind jezelf en heb lief!
Je zult dan ongetwijfeld merken,
dat vanaf het moment je jezelf hebt gevonden,
de wereld aan je voeten ligt,
en de mijlpalen en obstakels verdwenen zijn,
die er toch al zolang stonden.
De verdere speurtocht heet jouw leven.
Je gaat het aan als een mens die overwonnen heeft.
Met je eigen ik in al zijn glorie,
jij,...mooie jij, die het waard bent dat je leeft!