vervloek zij, jij hartmens
want ik, verbied jou het denken van een hart dat ik zou dragen
hartmensbroeder
stop de levenskloppingen
en kruip tegen me aan
zodanig wij des leven door dood kunnen gaan
in de aarde van lucht
in het water van aarde
in de lucht van water
zo spel ik u
door het leven met een vloek
een vloek van eeuwig leven
een vloek van eeuwige hartkloppingen
en eeuwige gevoelens