Te laat op het werk, te laat op school
Wat moesten wij toen vindingrijk zijn
De weg verloren en op den dool
Of hadden wij door een val, veel pijn
Neen versleten was onze schoenzool
En toch verschafte de fiets veel gein
een platte band was voor ons de jool
Wat vond ik mijn stalen paardje fijn
Maar wat speelt vandaag nog de viool
Met al maar meer water bij de wijn
Pijnigt men nu zelfs niet meer zijn brein
Vindingrijk is het sap van de kool
Nu klinkt het almaar als een parool
Ik sta aan te schuiven met de lijn
Of het is file van pool tot pool
Weg die goochelgoed met mijn konijn