Vroeger slingerde er briefjes rond
Volgeschreven met lieve dingen
Wanneer ik een briefje kreeg
Liep ik de hele dag te zingen.
Nu vind ik een kattebelletje op mijn pc
Met een smakzoen door digitale lippen gegeven
Er zwaait een eend van uit mijn mail
Zie een bos bloemen over het beeldscherm zweven.
Ik krijg brieven van mensen die ik nauwelijks ken
Nadat ze een gedicht hebben gelezen dat hen raakt
Dat is bijzonder en voegt een dimensie toe
Wat digitaal publiceren toch wel bijzonder maakt.