Ode Aan Mijn Meisje
Je oranje haren zo gezwind
Blozende wangetjes in de gure wind
Puur als geen ander kind,
Je Bent Mooi
Mijn Sprookjesfee
Huppelend als een rendierree
de wijde wereld in
Je bent een ruwe diamant
Mijn Vriendin.
Ik grijp je hand
En daar is mijn vriend, de levenszin.
Je lach is een klaterende waterval
Je innerlijk intrigerend als het mysterieuze heelal.
De wereld om je heen is een draaikolk
Af en toe is daar zelfs een tranenwolk...
Je bent lieflijk broos
Pijnlijk mooi als een rode roos
Je bent teer, mijn meisje...
Je huilt soms... Ik weet het
En dan Krijs je.
Het Leven glipt soms uit je handen
Je schraaft je soms, aan ruwe randen.
Je bent Bijzonder
Mijn Mooiste Schat
Je bent een Wonder
Weet je dat?
Liefje, besef dat ik van je hou
Ik zal je dagen kleuren
die er nu soms uitzien
als assegrauw.