Zeg toch wat er is, mijn hartje lief,lief hartje lief.
Jij vol tranen, jij vol pijn, jij zo zeker zo naief.
Wat is er dan zo stil in jou, wat leeft er dan zo zwaar?
Gesloten voor geluk en vreugde berekent op gevaar.
;Ik wil,ik wil,ik wil,..., schreeuw jij, in tranen stil, alleen.
Mijn hartje lief, lief hartje lief,waar rust jij dan, waar ben je nu, of waar wil jij dan heen?
Ben je bang, lieve liefde, ben je eenzaam dan mijn leven?
Wat zou je willen dat ik zeg, wat kan ik doen of aan je geven?
Liefde, liefde,... hoor ik je smeken, ik luister en val stil.
Ik ben bang en twijfel, maar als dat is wat je wil.
Ik vraag jou; wat is liefde,lieve liefde, dat weet alleen maar jij!
Even is het stil, totdat jij antwoord; Juist daarom,.....
ik wil jou terug bij mij!