De adem,
van het leven,
is teveel,
pijnlijk en giftig,
zoals die is,
moet ik hem inademen,
maar ik wil niet,
ik wil geen adem van deze wereld,
want,
ik hoor hier niet,
ik stik nog liever,
en nu,
ben ik aan het stikken,
en de dood tegemoet aan het lopen,
zoals vele anderen vroeger gestorven zijn,
en nu ergens anders,
gelukkig ademen...