Baby
Een teer leventje, pas ter aarde gekomen.
Een leventje met een reine ziel.
Met haar ogen kijkt dit leventje de wereld rond.
Naar al dat raars wat hier gebeurt.
Nog stil, stil van die grote overgang
De warme overgang van de veilige baarmoeder.
Naar het aardsetranendal, ligt zij in haar wieg.
Ze heeft nu een hele toekomst voor de boeg.
Maar dat is iets voor later.
Laat haar eerst genieten van de fijne dingen.
Van de fijne dingen die hier aanwezig zijn op aarde.
Van die tijd moet men genieten, want dan schat men nog alles op waarde.
Ron de Leeuw.