De zee zucht
De onstuimige zee stuwt de golven op
Het latente strand
Smijt het water woedend
Over zand en land.
Zuchtend zweeft de wind over water en zee
Zingt als een nimf haar lied
Neemt onderwijl alles mee
Zonder dat ze iets ontziet
Dan ligt ze daar gelaten en zo strak
Geen rimpeling zo vlak
Een lichte ruis van zand en water
De zee rust, de storm komt later.
Blauw onder de een dek van witte wolken
Voltrekt zich dagelijks de metamorfose
Van lieflijk tot bizar, wild en mooi
De waternimf gevangen in haar onmetelijke kooi.
Bij zonsondergang is er een moment
alsof de natuur iets zeggen wil
Bij zulk een schoonheid ontbreken
De woorden, je wordt nederig en stil.