Spoed EISENDE Hulp
Alsof de bliksem inslaat
Schieten de woorden in het rond
Men eist, men dreigt, en
Beslechten alles met een grote mond.
Normen en waarden
Gereduceerd tot nul
Een opgestoken vinger
Een blik vol haat en wat gebrul.
De maatschappij verglijdt
In een groot leeg gat
Waarin de gnomen leven
En heersen in de stad.
En als het donker is
Bevolken zij de straten
En walsen over alles wat mooi is heen
Omdat ze fatsoen en schoonheid haten.
En in mij gist een boosheid
Die mij niet eigen is
Omdat het langzaam tot mij doordringt
Er is iets fundamenteels in onze samenleving mis.