Glashelder
Vlammen lekken langs starende ogen
Een wimper zakt over blozende wang
Overlopende hersens puilen uit oren
De geur van de dood
Walgende terugtrekking
Broze blauw dooraderde handen
Strelend in een vlaag van plotselinge affectie
En dan de angst
Alleen in wanhoop
Eeuwig durende strijd van de mensheid
Zekerheid van geboorte en sterven
Maken het ogenblik nabij niet makkelijker
Afschuwelijke, overweldigende eenzaamheid
Het lichaam leeg, lusteloos, al bijna zonder ziel
Kijkt overwachts in jou geest
En ziet iets wat jij allang zoekt
Maar nooit zult vinden
Pas als je er zelf bent, verlamd in de vrees voor de dood
Plotselinge helderziendheid
Maakt glashelder
(Oma, 05-07-1909 / 29-05-2001)