We hebben gezongen over Vrede en kaarsjes laten branden
Maar het is er mooi niet en ik ken ook bijna geen landen
Wel een vloedgolf vol ellende en verdriet
En maakt de 2de kerstdag 2004 veel te niet
Verleden jaar in Bam -Iran_
Een aardbeving vele doden kind ,vrouw en man
Waarom worden we juist die dagen zo beproefd
De mensen zo bedroefd
Waar vreugde en blijdschap moet zijn
Omdat er ergens 2000 jaar geleden een kindeke klein
Is geboren om ons te redden van de nood
Ik zie niks anders dan de dood
Toch ben ik een heel gelukkig mensenkind
En mn omgeving dit heel fijn voor me vind
Ook opnieuw geboren
Net op tijd anders misschien voorgoed verloren
Bijna is het nieuwe jaar
Iedereen krijgt dan weer een hand -fijn gebaar-
Of krijgen we weer een jaar vol zinloos geweld
En hier of daar weer een nieuwe oorlog gemeld
Mijn wens is zo simpel
Een wereld zonder geweld misschien een kleine rimpel
Utopia!!!!!!!!!!!! ik weet het wel zeker
eerst moeten we hem leegdrinken die beker
Dan wacht ons een nieuw leven
En hoeven we niets meer te nemen alleen maar geven
Liefde en Vriendschap een stralende lach
Opnieuw elke dag
Laten we ons best maar doen in het nieuwe jaar
kleine dingen voor elkaar tis zo een klein gebaar
Fijne jaarswissseling voor iedereen
en tel je zegeningen één voor eén