Bijna 10 jaar
is het alweer geleden
Bijna 10 jaar alweer
een strijd leek gestreden...
Oekraine alleen !!!
Een land op zichzelf
Bouwen aan een toekomst
voor iedereen
Zo werd beloofd
Een streven
dat zo snel als het kwam
ook weer verdween...
Ik kan het
nog steeds niet geloven
Dat alles wat ik zie
kan en mag
Zomaar...
Nu nog
10 jaar nĂ¡ die dag !!
De rijken worden rijker
de armen blijven arm
hebben soms niet eens
te eten
Maar dat zijn de dingen
die de rijken
niet willen weten...
Straten zonder stenen
dorpen zonder stroom
Alleen in Kiev
gaat alles door
straalt men
steeds meer
het westen uit
Voor de toerist
die, zou hij in Kiev blijven
echt nooit beter wist....
Ik nodig allen uit
eens een kijkje te nemen
In het echte Oekraine
zoals het is geworden
10 jaar na "de terugslag"
Het leek zo mooi
vrijheid....
Maar de mensen
kijken met weemoed terug
naar toen
alles nog was en zou blijven....