04-05-2001 (dag van de begrafenis)
Slijtageplekken
De dag is nog niet ten einde
De herinnering helder en vers
Iedere gelaatsuitdrukking in geheugen gegrift
Lijnen die als een landkaart over gezicht waaien
Het willen vasthouden
Het onverklaarbaar moeten laten gaan
Wanneer zal het vervagen
Iedere dag een beetje meer
Wat zal een mens vergeten
Als de stemklank niet meer op te roepen is
Langzame slijtage
Tot een geur geroken wordt
Een typische herkenbare geur
Eau de cologne, een bosje fresia's
Ineens zal alles weer herkenbaar zijn
En terugbrengen naar dit moment
Dit moment van rust
En het alles nog weten
Het niet willen vergeten