Na 10 jaar is de strijd beslecht,
en is er u voor eeuwig het rusten opgelegd.
En dan zou ik u nog even willen vragen,
was het nodig dat allemaal te wagen?
U hebt heel wat oorlogstuig gemaakt
en in uw beleid ook de arme man geraakt.
U sloot vrede met Rusland, ach er werd niet gemord,
maar u hebt het land mede in armoede en kapitalisme gestord.
U bedacht de neoliberale politiek met Margareth
en hebt zo de bedrijven op vrij spel gezet.
U liet het zuiden nog meer verkrachten
om zo betere winsten te mogen verwachten.
En ondanks dat meneer de president,
vond men u een aardig vent.