Zou ’t een vergissing zijn
Dat men als in een droom moet schrijven
Of zou het kunnen wanneer je ’t zelf wil
Dat je gewoon in je eigen armzalig hokje kan blijven
Nog geeneens op een eiland met palmen
Of strand met alle denkbare clichés
Zou dat de ware reden zijn?
Dat wat ik schrijf is uitgesloten ‘mijn’