Er zit een hele diepe wond in het Twentse land
een diepe wond in zijn lijf geslagen
Het leven is verscheurd & verbrand
weg is ons houvast, & het verband
in een bange nacht die niet wil dagen.
Die zonnige vrije 13 mei op zaterdag
heeft voordat we 't goed en wel begrepen
het leven met één donderslag
de dood en verderf gebracht
Onze heldere hemel toegeknepen.
Nooit zal meer het meer hetzelfde zijn
geen oud en nieuw nog eender wezen
geen feest met vuurwerk zonder pijn
want in ons leeft nu het venijn
Wie zal ons van die angst genezen.
De Roombeek is verzuurd verdord
Ze zal alleen weer kunnen stromen
als angst en leed steeds onverkort
in ons gevoel bewogen wordt
en door de stroom wordt meegenomen.