Deuren
Als ik de deuren open doe met al mijn moed
gaat er een wereld voor mij open.
Dan komt de realiteit mij tegemoet.
Dat moet ik aankunnen.. tenminste..
dat is te hopen.
Als de deuren opengaan
ben ik net als ieder ander een mens
in een keiharde samenleving.
Dan zal ik sterk in mijn schoenen moeten staan
want voor mij is het een zware beleving.
Een samenleving vol met mensen
verschillend in waarden en normen.
Een ding wou ik niet wensen..
er door heen moeten kruipen
als haastige wormen.
Soms kan ik de deuren weer even sluiten
en hoef ik nergens bij stil te staan,
want voordat ik het doorheb sta ik weer buiten
Zo snel kunnen die deuren weer open gaan.
Dan sta ik weer buiten
in een wereld vol ellende en pijn.
Kon ik dan die deuren maar weer sluiten
even weg van de realiteit..
gewoon binnen zijn.
Even... misschien wel voor altijd