Moeder waarom ging je heen,
en liet jij ons heel alleen
we zitten met zo veel vragen
en nooit hoorde we je klagen
daar waar je nu naar toe zal gaan
zal geen pijn en leed bestaan
nu is ons leven koud en kil
en blijft jouw stem voor altijd stil
we zitten nu met een groot verdriet
waarom je ons zo vroeg verliet
maar weet mijn lieve moeder
vergeten zullen we je niet.
****************************************
jij bent het licht in de duisternis,
jij bent de sterren als het donker is,
jij bent die persoon die ik altijd mis,
die altijd voor me klaar stond,
die nooit een slecht woord over iemand vond,
iemand die je in vertrouwen iets kon zeggen,
iemand die haar hand over de jouwe kon leggen,
die persoon heeft mijn leven veranderd,
en ook die van anderen,
ik hou van haar, dat is iets wat zij nooit kan veranderen!