anouk
zou ik graag eens ontmoeten
wat een kanjerwijf is dat
hielp zo vaak in moeilijke
tijden
met 1 been in het graf
en dan een song van haar
opzetten - man wat een moed
ze me gaf
groningen de oosterpoort
tis al wat jaren geleden
zag ik haar het podium
opschuifelen met een theedoek
om het hoofd (of was het een sjaal)
lang ding anyway en ech ut stond je voor
geen meter (smile)
tja de kleurspoeling
had niet gedaan wat was beloofd
(se was een beetje kaal geworre-smile)
maar wat ik in je bewonderde
was hoe je daar mee omging
niet sjachereinig worden
maar er een joke van maken
het gewoon vertellen
en vanaf dat moment zag ik
dat ding, die doek of wat dan ook
als een reminder/ zelfs
als een onderscheiding ere teken
als een soort medaille
voor wat lef en eerlijkheid vermag
(je kon toen niet meer bij me stuk)
YESSSSSSS BABY! ;)
*redelijk bulderend (tis al laat) gelach*