Af en toe rijst bij mij de vraag
zou er in het dierenrijk ook besef zijn
Als ik me dan tot dat niveau verlaag
voel ik me best wel klein
Zie ik mijn poes bewegen in haar slaap
vraag ik me af of zij droomt
Met af een toe een dikke gaap
zodat ze steeds meer versloomt
De realiteit van dieren is anders dan bij mensen
daar ga ik in ieder geval van uit
ze hebben zo hun eigen grenzen
dat was toch wel een wijs besluit
Zou het besef gaan groeien
dan kon je zelfs koeien horen converseren
Dan niet meer dat onverstaanbare loeien
maar een heuse conversatie tussen koeien en beren