De waanzin van een kunstenaar
is met geen pen in kaart te brengen
leest u zelf maar
de woorden zijn aldus...
kunst is een kus
op het voorhoofd van de eeuwigheid
en
kunst is de rust
die zich schuil houdt in de gangen van de tijd
pak een pot met verf
en doop daarin de mens
schilder daarmee een kwast
verwarring schetst de schilders wens
geenszins echter van zijn stuk gebracht
bekijkt de man het midden van de eindigheid
heldhaftig, zij het zelf bedacht
hautain, zij het niet uit eigen macht
een zichzelf zwartgeverfde schaduw
in een donkere nacht
schitterend gekleurd, zij het zonder pracht
alleen
maar niet eenzaam
schildersezels tellen immers ook als huisdieren...