de gebouwen dansen een engelse wals,
de straten schuiven onrustig
wat heen en weer, op zoek naar huis
en een in zichzelf gekeerde lantaarnpaal
die niet goed uitkijkt bij het oversteken
wordt door mij bijna overreden
ik vraag mij af:
hoe komt de stad zo dronken?