Zaterdagavond:
Het koude avontuur kan beginnen
gladde ijzers
sprinten snelheid voort...
Rode wijn onaangeroerd
ik voel mij kouder
dan bevroren water
dus: beroerd.
Zondag, maandag, dinsdag, woensdag:
In diepe koude dalen
duik ik onder
om te ontstijgen in verzengend
alles verterende hitte
die mij weer laat zakken
tot het koude dieptepunt
weer op doet laaien
gelijk een toorts
ik heb dus...koorts!
Paarlen druppels
ontnemen het zicht
tijd speelt geen rol in dit proces
pas als de hitte en de kou in mij
tot overeensteming gekomen zijn
kom ik langzaam weer
onder de mensen.