De hele tijd hoop ik,
dat je blijft en voor me vecht,
dat je me niet de mond snoert,
voordat ik alles heb gezegd.
Als je alleen voor het geluk leeft,
zal je veel ontgaan,
ik wou dat ik meer tijd had,
want ik wil niets overslaan.
Je schouders ophalen,
is het makkelijkst van al,
maar alleen met open ogen,
loop je niet in de val.
Iedereen heeft iets te melden,
en wie weet, wie 't weet,
maar eerlijk bekennen: man,
ik snap er ook geen donder van,
vereist een sterke geest.
Sla de juiste richting in,
blijf op het goede spoor,
koester elk moment dat God je geeft,
vecht tot het laast toe door.