Het leven ontvangen
Als de avondzon valt met de nacht in ’t verschiet
En ik denk aan wat het leven mij biedt
Aan die schaterlach of het intense verdriet
Of het moment waarop God mij verliet
Vloeien de tranen bergafwaarts over mijn wangen
Gedragen door het gekoesterde verlangen
Mijn ziel met gelukzaligheid behangen
Met twee handen heb ik het leven ontvangen
Zonder twijfel en zonder te beven
Zal ik immer voortgaan met mijn leven
Met mijn angsten voor me uitgedreven
Totdat ik alles, maar dan ook alles heb gegeven